Made in Hvar će prezimiti u Ljubljani. Kako pisati hvarski blog iz daleke Slovenije i da li to ima smisla? Širom otvorenih očiju upijam ovaj grad i vidim promjene koje su se dogodile u posljednjih par godina a zbog kojih sam poželjela ovdje živjeti. Možda je to jedan od razloga zašto pisati ovaj blog i iz daljine – ideje i potsjetnici što se može napraviti i na otoku – da bi život zimi imao onaj famozni – sadržaj. Koji su to sadržaji koji, po mom mišljenju, nedostaju.

I naravno, u gradu se lakše “pripremiti za sezonu” 2012. – plesti, šivati, dizajnirati, izraditi sve ono što na otoku ne možeš jer ti treba stručna pomoč. Cijelo vrijeme ne gubeći otok iz vida zanimljivo je što je to što mi najviše nedostaje ovde i mogu li to pretvoriti u “proizvod”?

Naravno da bi bilo sjajno otvoriti trgovinu u Ljubljani ali za početak treba probati  “plasirati” hvarske proizvode – kako, koje, gdje, po kojoj cijeni..

Krećem od jedne pozivnice koju sam dobila u inbox a na njoj piše da će se održati trodnevna radionica “Dani poduzetništva” na kojoj će stručnjaci govoriti o temama s kojima sam se u praksi susretala – o marketingu i mengmentu i zapošljavanju. Budući da u EU vrijede drugačija pravila – otići ću na predavanja, naučiti štogod novoga.

Naravno da nisam prva koja je Dalmaciju zamijenila Ljubljanom – bar privremeno i zato mi je ovaj kip zmaja posebno drag. Postavljen je na secesijskom mostu, jednom od prvih armirano betonskih mostova u Europi, a koji povezuje obale rijeke Ljubljanice u samom gradskom središtu i što je možda za neku moju priču najzanimljivije – taj je most, jedan od zaštitnih znakova Ljubljane projektirao dalmatinski arhitekt Jurij Zaninović : http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Bridge


Leave a comment