Riblja juha

Oslić (Merluccius merluccius L.) ili mol, morska je riba iz porodice bakalara. Bijela riba, ugodnog okusa. Praktičan je mol – ima malo kostiju koje se lako čiste, meso je čvrsto, jeftin je.
Najjednostavnija juha od mola: očistiti ga, ubaciti u hladnu vodu zajedno sa kapulom, petrusimulom, malo soli i zrnom papra. Kad voda provrije još malo kuhati a kad je riba skuhana i juha je gotova.

A kako znati kad je riba skuhana? Stari ribar, barba Viki mi je otkrio tajnu – kad se koža počne odvajati od mesa – riba je skuhana. Sve nakon toga je raskuhavanje. Ne treba ti “gledot na leroj”  (ravnati se po satu).

Slike petrusimula i kapule pogledaj pod island alphabet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s