svakoga dobra

stablo narance sa plodovimaRodno, plodno, visoko estetizirano, mirisljavo, ukusno, zdravo, bogato novo ljeto poput ovog stabla limuna mjesecara fotkanog u basti tete M. u Gojavi.

Kaze – sta ces s ovoliko limuna ? Pa recimo ovo:

  1. Koricu limuna narežite na duguljaste štapiće (rezance) široke oko 5 mm.
  2. Stavite ih močiti u vodu oko 2-3 dana. Vodu mijenjajte 2 puta dnevno.
  3. Treći dan korice ocijedite, a zatim izvažite.
  4. Ocijeđene korice stavite u vodu i kuhajte dok ne postanu polumekane.
  5. Dodajte šećer i kuhajte povremeno miješajući dok tekućina ne ispari.
  6. Korice izvadite i još vruće raširite po papiru za pečenje koji ste posuli kristalnim šećerom.
  7. Korice dobro uvaljajte u kristalni šećer.
  8. Limuncine sušite složene jedan do drugoga na ravnoj površini 2-3 dana. A onda ili u kolace ili u cokoladu ili za dekoraciju… mirisno, ukusno, fino.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s